Alle modellen

HOE WERKT AIRCONDITIONING?

De letterlijke vertaling van airconditioning is ‘het op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte’. De installatie die we daarvoor gebruiken wordt ook in de volksmond genoemd airconditioning, maar het is wettelijk een warmtepomp. Deze installatie bestaat in de basis uit twee delen.

BINNENDEEL

Blaast de gekoelde of de verwarmde lucht de ruimte in. Deze lucht wordt aangezogen uit de ruimte zelf. Dus als de airconditioning wordt gebruikt om te koelen/verwarmen en onttrekt het binnendeel lucht aan in de ruimte, en zorgt ervoor dat er vervolgens door koele/warme lucht naar binnen wordt geblazen. De afkoeling vindt plaats doordat de warme lucht door een koude warmtewisselaar gaat blazen middels een ventilator.

BUITENDEEL 

Geeft de overtollige warmte of koude temperaturen af aan de buitenlucht en zorgt ervoor dat het transport van het zogenaamde koudemiddel.  Het koudemiddel is nodig om ervoor te zorgen dat de warmtewisselaar in het binnendeel de lucht kan verkoelen of verwarmen.

Golden-Fin Smart Inverter Split en MultiSplit airconditioners en mobiele airconditioners met WiFi/WLAN, snel geleverd: door HotCool